Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verkstadslokal fylldes med rök

/

Gastuber fick föras i säkerhet vid brand i Sandarne.

Annons

Under torsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten i Söderhamn till en brand i ett hyvleri i Sandarne. Rök tränger ut genom taket och lokalen var till stora delar rökfylld.

Det var en hyvelmaskin som hade fattat eld, men vad som var orsaken är det ingen som vet.

– Beroende på hur mycket som är rökskadat kan vi ha förlorat inkomster på tiotusentals kronor, säger ägaren Stefan Nordmark.

Snickaren Anders Lindberg möttes av ett stort rökmoln i hyvleriet tidigt på torsdagsmorgonen. Han larmade Räddningstjänsten som kunde gå in med rökdykare och hitta den brinnande hyvelmaskinen.

– Antingen så är det ett elfel som gjort att den började brinna eller så är det ett maskinfel. Om någonting legat och skavt i maskinen kan spånrester ha fattat eld, säger Stefan Nordmark.
Hur länge hyvelmaskinen brunnit är det ingen som vet. Den som sist lämnade hyvleriet gick hem under onsdagseftermiddagen.

– Hade branden spridit sig hade det kunnat gå riktigt illa. Det finns mycket säckar med spån och ved som branden skulle ha kunnat få fäste i, säger Stefan Nordmark.
Hyvleriet, som skulle leverera golv i slutet av veckan, kommer att behöva ställa in leveranserna eftersom de mesta av materialet är rökskadat.

Mer läsning

Annons