Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västra berget rustas upp

/
  • Planeringschef Ingemar Olofsson, miljöutvecklare Margareta Örn-Liljedahl och projektledare Andreas Håberg har många planer för Västra berget.

Nu ska Västra berget bli mer lättillgängligt. Träd röjs bort för att göra handikappsanpassade stigar och bänkar ska placeras ut. Arbetet är ett av de lokala naturvårdsprojekt som pågår under det internationella året för biologisk mångfald.

Annons

Under hela 2010 är det biologiska mångfaldens år. Bestämt av FN har regeringar, myndigheter och frivilligorganisationer satt extra fokus på naturen runt om i hela världen. Söderhamns kommun har fått 450 000 kronor av länsstyrelsen för att förbättra tillgängligheten på Västra berget. Projektet är ett av tio naturvårdsprojekt som kommunen jobbat med under 2000-talet och planerna för Västra berget är många.

- Det ska bland annat bli en parkeringsplats, handikappsanpassade stigar och bänkar som ska placeras ut på kärleksstigen, berättar Andreas Håberg, projektledare på plan- och utvecklingsavdelningen på Söderhamns kommun.

För att förbättra stigarna har trädröjningen redan satts i gång och det kommer även att tas bort buskar och snår längs med kärleksstigen för att förbättra sikten. Dessutom ska en lektionssal byggas för att möjliggöra utomhusundervisning och informationsskyltar ska sättas upp.

- Det här är ett tätortsnära skogsområde och vi vill att fler söderhamnare ska upptäcka den fantastiska natur som finns här, säger Andreas Håberg.

Projektet beräknas att vara helt klart till 2013.

Mer läsning

Annons