Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varslade får kompetenshöjning

Den som har blivit varslad om uppsägning, eller riskerar att bli det, kan få hjälp att stärka sin ställning på arbetsmarknaden med extra utbildning. Det har gått trögt få företagen i Söderhamn att nappa.

Annons

För framtiden i Gävleborg. Så heter Region Gävleborgs satsning på kompetensutveckling av anställda som blivit varslade om uppsägning – eller riskerar att bli det.

Projektet, som slutar i juni 2010, vänder sig inte till arbetslösa.

Satsningen har fått 21,4 miljoner kronor från Europeiska Socialfonden, ESF, att fördela i länet, plus Älvkarleby.

I Hälsingland har projektområde norr: Hudiksvall, Ljusdal, Nordanstig fått fyra miljoner kronor.

Projektområde söder: Söderhamn, Bollnäs, Ovanåker har fått 2,5 miljoner kronor.

Intresset hos företagen i den så kallade Obs-regionen har varierat, enligt delprojektledare Ivar Renngård:

- De flesta företag som nappat har vi i Ovanåker: 5-6 stycken. I Söderhamn faktiskt bara två, säger Renngård som inte har någon riktigt bra förklaring till varför det har gått så trögt just här.

För framtiden i Gävleborg startade vintern 2008 med en förstudie (Kunskap för framtid) där man med ledning av varsel till arbetsförmedlingen och kontakter med facket kartlade vilka företag i länet som befann sig i den "röda zonen" Den visade att målgruppen för insatserna är cirka 2 300 personer. De berörda företagen är 258 och återfinns framför allt inom trä- och verkstadsindustrin.

I södra Hälsingland är antalet företag uppskattningsvis 46, med cirka 520 anställda.

Eftersom utförandedelen av insatsen kom igång så sent, har man successivt tvingats "reaktivera" kartläggningen, då vissa företag fallit ifrån, medan andra kommit till.

- Det som är mest aktuellt att utbilda i är lean-production, det vill säga metoder för förbättrad produktion. Kanhända kan arbetsplatsförlagd utbildning få företagen mer intresserade, säger Ivar Renngård.

Mer läsning

Annons