Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värme i luften och sinnet

/

Publiken satt som packade sillar för att få plats att njuta av torsdagens trivselkväll på Östra berget. Och när schlagerfavoriten Richard Herrey intog scenen var det få som kunde sitta still.

Annons

När klockan började närma sig halv åtta på torsdagen strömmade fortfarande folk upp till Östra berget för sommarens andra trivselkväll. Och väl uppe på berget fick publiken tränga ihop sig för att få plats framför scenen. De som inte hittade någon bänk slog sig istället ner på filtar i gräset eller klättrar upp i Oscarsborg för att knipa den kanske bästa utsikten.

Det är husbandet i ledning av Tomas Jutterström som får äran att inleda kvällen och efter en stund intar även Jamina Jansson scenen.

– Är ni sångsugna, ropar hon och sparkar därmed igång torsdagen trivselkväll.

Publiken är snabbt med på noterna och ger Jamina stora applåder.

– Vi börjar med en barnlåt som ni alla känner igen, några barn som vill vara med och sjunga?

Ett tjugotal barn springer fram till Jamina som går ner från scenen och möter dem. Alla barn som vill får låna mikrofonen och sjunga sången Lille katt och sedan klassikern Teddybjörnen Fredriksson. En av dem är Hannes Larsson 3 år. Han gillar att sjunga men berättar att han inte kunde sången om teddybjörnen.

Efter allsången är det dags för talangtävlingen. Några av deltagarna är klasskompisarna Maxin Eriksson, Emma Weilefors, Elinor Olsson och Felicia Rosén.

Alla kör egenkomponerade låtar medan Felicia Rosén vågar sig på powerballaden "All by Myself".

Och när Felicia når de högsta tonerna hörs hurrarop från publiken.

– Det var Jamina som tyckte vi skulle ställa upp, säger Maxin Eriksson senare i pausen och berättar att Jamnia är deras lärare.

Men trots att de är klasskamrater tycker ingen av tjejerna det är jobbigt med konkurrensen.

Längre bort i gräset sitter Rolf Nögos. Han missar aldrig någon av somrarnas trivselkvällar.

– Jag tror att jag varit med på varenda en. De här kvällarna hör sommaren till och väcker upp söderhamnarna, säger han.

Efter pausen är det dags att kora kvällens vinnare av talangtävlingen. Det blir Maxin Eriksson, Emma Weilefors och Felicia Rosén som får gå vidare i sommarens tävling. Efter att tjejerna mottagit publikens applåder är det dags för kvällens schlagerräv att inta scenen.

– Ge honom nu en riktigt härlig söderhamnsapplåd, ropar Jamina Jansson.

Och Richard Herrey bokstavligen hoppar upp på scenen innan han klämmer i allt vad han har och brister ut i schlagerklassikern "Det börjar verka kärlek bannen mig". Det är få i publiken som inte diggar med i sången.

Mer läsning

Annons