Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vapnet som användes vid dådet i Ljusne spårlöst borta: "Man har inte hittat någonting"

/

Det vapen som ska ha använts när en man i 20-årsåldern dödades i Ljusne i helgen är spårlöst borta. Under söndagen gick polispatruller igenom sopor byggnader, och skogen vid brottsplatsen.

Annons

Ett flertal poliser undersökte under söndagseftermiddagen området vid den plats där det i lördags inträffade ett misstänkt mord.

Bland annat så gick poliserna igenom sopor då de skar upp påsarna och hällde ut innehållet i sopkärlen.

– Det är inte ovanligt att man gör så vid en undersökning av en brottsplats, man skulle kunna säga att det är rutin, säger polisens presstalesman Christer Nordström.

Det var i lördags som ett bråk mellan flera personer bröt ut på Bruksgatan i Ljusne strax utanför Söderhamn. Vittnen som helahälsingland.se har talat med berättar att upprinnelsen till bråket var ordväxlingar som pågått under flera veckors tid – som ska ha kulminerat med att två grupper drabbade samman i lördags och en man miste livet.

– Vi ville inte bråka och jag trodde att de andra skulle lyssna på oss. Men de var beredda med knivar. På slutet hade de åtta-nio knivar, berättar Ali som själv blev skadad vid dådet.

Uppgifterna om att knivar skulle ha använts vid bråket är något som polisen inte kan bekräfta – och det stickvapen som mannen dödades med är fortfarande spårlöst borta.

– Vi har inte fått någon klarhet i om det är en kniv eller så, och vad jag har hört så har man inte hittat någonting än så länge, säger Christer Nordström vid polisen.

Enligt Christer Nordström pågår just nu förhör med de inblandade och ett omfattande utredningsarbete är i gång.

– Vi har många förhörspatruller som arbetar nu och vi hoppas på att fortsatta förhör ska ge svar på våra frågor.

Mer läsning

Annons