Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vallokalsundersökningen oroar inte Söderhamnspolitiker

Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen, enligt SVT:s vallokalundersökning, men uppgifterna oroar inte Söderhamns toppolitiker.
– Absolut inte. Har stark tillförsikt att det kommer skita sig för dem, säger Sven-Erik Lindestam (S).

Annons

Socialdemokraternas förstanamn i Söderhamn, Sven-Erik Lindestam (S) tycker inte om Sverigedemokraterna men tycker det är för tidigt att säga något:

– Det är valundersökningen som ser ut så. Jag har ingen aning om det finns en täckning för det i siffrorna. Men det suger verkligen om de kommer in i riksdagen.

Sven-Erik Lindestam tillbringar valvakan med sina partikamrater i cafét på Kulturens hus. Någon anledning till oro för Sverigedemokraterna finns inte, tycker han:

- Absolut inte. Stark tillförsikt att det kommer skita sig för dem. säger han.

Centerpartiet har sin valvaka på restaurang Björnen. Partiets förstanamn till kommunfullmäktige i Söderhamn, Magnus Svensson tar fortfarande lugnt på uppgifterna som tyder på framgång för Sverigedemokraterna:

– Det är en valundersökning. Av tradition så förhandsröstar få av Sverigedemokraternas väljare. Förhoppningsvis äts den siffran upp ganska snart. Det är spännande, men det är väldigt tragiskt om Sverigedemokraterna skulle komma in.

– I övrigt känns det ganska bra. Av tradition har de gröna varit bättre på att förhandsrösta och man hoppas att det är så även detta år. Då är ju ändå alliansmakten säkrad, säger han.

Mer läsning

Annons