Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välgörenhet värd sin vikt

/
  • Elin Von Tell reser till Kos och passar på att göra en insats för flyktingar som kommer till ön.

Elin Von Tell tar en sista minuten-resa till Kos.
Med sig tar hon också 20 kilo extra bagage till flyktingar.
– Jag vill hjälpa till på något sätt.

Annons

På onsdagen bokade Elin Von Tell från Söderhamn hastigt en sista minuten-resa till Kos. Dit kommer inte bara semesterfirare utan också många flyktingar på sin väg genom Europa. Resebolaget Apollo öppnar därför för alla som vill ta med 20 kilo extra bagage för att skänka till behövande på plats. När Elin Von Tell fick veta det blev det snabba ryck igen med en uppmaning till Facebook-vänner att skänka förnödenheter.

– Det går att få ihop saker ganska snabbt om många hjälper till. Det har redan kommit in en massa saker, trots kort varsel, säger Elin Von Tell.

Redan på fredagen lyfter hon i sällskap med sonen Victor och en vän och hennes barn samt 20 kilo välgörenhet. Apollo tar han om det extra bagaget redan på Arlanda och ser sedan till att sakerna hamnar hos behövande.

– Jag har skänkt till Röda Korset tidigare men jag tänker att det är bra att göra något på plats också. De som flyr för förmodligen inte med så mycket. Hygienartiklar tar slut, kläder går sönder. Det känns nästan dumt att man unnar sig en resa medan folk flyr, då kan man hjälpa till på något sätt.

Mer läsning

Annons