Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsam make döms till fängelse

En Ljusneman döms till fängelse i ett år och fyra månader för att ha slagit sin hustru vid flera tillfällen. Han döms också för att ha försökt våldta henne.

Annons

Tingsrätten anser det bevisat att mannen har misshandlat kvinnan vid flera tillfällen i nära ett års tid, från maj i fjol till februari i år. Efter att makarna hade separerat försökte han tvinga henne till sex, och då var parets barn närvarande.

Under rättegången för två veckor sedan nekade mannen till brott. Han erkände endast att han gett sin hustru en örfil vid ett tillfälle. Han medgav att de har bråkat mycket under äktenskapet, men nekade till att ha tagit till våld.

Tingsrätten anser dock att kvinnan har gett ett trovärdigt intryck och att det hon berättat tycks vara något hon verkligen har upplevt. Vittnena har också styrkt hennes berättelse. Till exempel vittnade kvinnans syster om att hon tidigare fått höra av systern att hon blivit misshandlad och att även det skulle ha skett inför parets barn.

Rätten anser också att mannen verkligen försökte tvinga till sig ett samlag i kvinnans bostad den där dagen i mars. Att det inte gick så långt som till en fullbordad våldtäkt berodde på att kvinnan kallade på hjälp från grannarna, konstaterar tingsrätten.

Tingsrätten anser det försvårande att barnen fanns i närheten vid våldstillfällena och tar med det i bedömningen av straffvärdet. Domen kan överklagas till hovrätten senast den 14 maj.

Mer läsning

Annons