Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägen rämnar och är på väg ner i vattnet

/
  • Hålen är runt två meter djupa. Ramlar en människa ner är det inte säkert att denne kan ta sig upp utan hjälp.

Gång- och cykelvägen mellan Stugsundudden och Faxeområdet rämnar och är på väg ner i vattnet. På vissa ställen är det stora, djupa hål.
Orsaken är krossupplaget som ligger alldeles intill.
- Tyvärr kommer det att låta i Stugsund i helgen. Men stenarna måste flyttas, säger Per Dahlstrand, projektledare för saneringen av Stugsundsudden.

Annons

Det var en privatperson som ringde och slog larm.

Men kommunens tekniske chef Lars Stål hade ingen annan tanke än att hålen skulle fyllas igen.

När han kom fram insåg han att vägen måste stängas av – omedelbart.

På några ställen var hålen över två meter djupa. Ramlar en människa ner är det inte säkert att denne kan ta sig upp utan hjälp.

- Det känns som att en del av vägen är på väg ner i vattnet. Trycket från stenarna har helt enkelt gjort att leran under vägen pressats ut och hamnat i vattnet. Även pålningen efter kajkanten har flyttat på sig, säger Lars Stål.

Gång- och cykelvägen går efter kajen mellan Stugsundsudden och Faxe, det område som kommunen vill använda som en ströv- och rekreationsplats när saneringen av Stugsundsudden är färdig.

Lars Stål vet inte om han ska kalla det bakslag, men han är mycket tacksam över att inga människor var där när marken gav vika.

- Det som har hänt är väldigt allvarligt och jag har bedömt att det här har högsta prioritet. Kontakter har tagits med vår entreprenör som utför krossarbetet i samband med saneringen av Stugsundsudden, säger han.

Detta innebär att Stugsundsborna kommer att få stå ut med oljudet från krossen hela helgen. Mängder av sten måste flyttas för att undvika att de hamnar i vattnet och orsakar än mer skada.

Mer läsning

Annons