Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utsparkade kickboxare letar ny lokal

/
  • I fredags hjälpte medlemmar ut Söderhamns kickboxningsförening sin forne granne konstnären Olle Jonsson att plocka ur konstverken ur Västra berget.På bilden bär konstnären själv på ett verk tillsammans med Shamil Amkhadov.
  • I fredags hjälpte medlemmar ut Söderhamns kickboxningsförening sin forne granne konstnären Olle Jonsson att plocka ur konstverken ur Västra berget.På bilden bär konstnären själv på ett verk tillsammans med Shamil Amkhadov.

När kommunen beslutade att det i Västra berget föreligger fara för människors liv och slängde ut konstnären Olle Jonsson sparkades även kickboxarna ut i kylan.

De får nu inte vistas i deras träningslokal annat än för att plocka ur sina saker.

Annons

När konstnären Olle Jonsson skulle använda lokalerna i Västra berget för utställningar uppdagades att brandsäkerheten inte var tillräcklig för en publik lokal.

Konstnären tvingas flytta på sig och på köpet ställs då också kickboxarna utan lokal. En lokal Söderhamns kickboxningsförening har kunnat använda för träningar i snart ett år.

– Katastrof är ett starkt uttryck men det har betytt väldigt mycket att de har fått en vettig sysselsättning på fritiden. Det är många grabbar som hittat ett andra hem i idrotten säger Ulf Karlsson, sekreterare i Söderhamns kickboxningsförening.

Föreningen började som en del i ungdomssatsningen. I ett försök att minska antalet ungdomar som drev omkring på stan frågade man vad de själva ville göra. Ungdomarna valde kickboxning.

Till en början tränade man i Verkstäderna men intresset för sporten växte och man bildade en fristående förening.

Föreningen tränar tre gånger i veckan och vid varje tillfälle kommer omkring 15 ungdomar. Den som missköter sig eller hittar på bus på stan utesluts ur föreningen.

– Det här har varit ett mycket lyckat projekt såtillvida. Det var många ungdomar som var på drift på stan och inte visste vad de skulle göra, säger Ulf Karlsson.

För att slippa bygga upp en boxningsring inför varje träningstillfälle sökte man en egen lokal och genom tekniska kontoret fick man tillträde till Västra berget.

Medlemmarna jobbade hårt för att göra i ordning lokalerna för kickboxning och trivdes bra. Så i onsdags fick man ett brev som sade att lokalerna var belagda med nyttjandeförbud.

Nu letar man återigen efter lokaler.

– Regler är till för att följas. Det är olyckligt att det inte blivit hanterat riktigt från början, säger Ulf Karlsson.

 

Mer läsning

Annons