Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utbyte ska inspirera till friskare arbetsplatser

/
  • Tomi Gladh och Helena Mossnelid drar till England för att studera hur de jobbar hälsofrämjande.

Ohälsotalen på kommunala arbetsplatser i Gävleborgs län är höga.
Därför ska flera chefer nu utbildas i hälsofrämjande ledarskap.

Annons

Sex kommuner i Gävleborgs län deltar i projektet Hälsofrämjande ledarskap, som har som mål att skapa friska människor i hälsosamma organisationer.

Projektet riktar sig till 850 chefer från de deltagande kommunerna. Det startades i augusti och pågår fram till och med juni 2013.

- Det handlar om hur man ska hålla sig frisk och hur man skapar arbetsglädje, berättar projektledaren Lotta Falk.

Ett projekt i projektet är ett utbyte med England, något som 15 av de deltagande cheferna får ta del av. Under torsdagen samlades dessa på CFL i Söderhamn för att drillas i kommunengelska. Två av de 15 är Söderhamn Näras värmechef Tomi Gladh och omvårdnadsförvaltningens Helena Mossnelid.

De har inte märkt så mycket av höga ohälsotal på just sina arbetsplatser, men tycker att projektet är viktigt. Och att må bra på jobbet handlar inte bara om att motionera och sporta.

- Det är mycket om miljön vi jobbar i, hur vi bemöter varandra. Man ska ta hand om både kropp och själ, säger Helena Mossnelid.

För att hålla sig frisk gäller det att fokusera på rätt saker.

- Man måste titta på vad som håller oss friska, i stället för att se till vad som gör oss sjuka, säger Tomi Gladh.

Han och Helena Mossnelid hoppas att Englandsutbytet kan ge fler konkreta tips om hur man som chef kan jobba hälsofrämjande. Sverige har kommit längre med arbetet, men de tror att det kan finnas saker som England gör och som Sverige kan ta efter.

Mer läsning

Annons