Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppmärksammad dag mot rasism

/

Ett hundratal Söderhamnsbor anslöt sig till en demonstration mot rasism under nationaldagen. Initiativet kom från SSU som talade om alla människors lika värde.
- Det finns fortfarande mycket att göra för att motverka rasismen, säger SSU:s ordförande Emelie Häggdahl.

Annons

"Sverige för alla" ekade det på Söderhamns gator när unga som gamla samlades för att demonstrera mot rasism under nationaldagen. Bakom demonstationen stod SSU och

SSU:s ordförande Emelie Häggdal och Grön Ungdoms språkrör David Ling var två av de som talade.

- Rasism är något som jag ser varje dag på gatorna, i skolan och på bussen och därför är det viktigt att informera om att vi finns och att vi gör något för att motverka det, säger Emelie Häggdahl.

I sitt tal tog hon bland annat upp både att Söderhamn och nationaldagen är till för alla svenskar, oavsett hudfärg eller om man är född här. Hon berättar att det är första gången SSU i Söderhamn arrangerar en demonstration mot rasism.

- Det är kul att så många kom och ville vara med men det slutar inte här. Arbetet måste fortsätta till vardags och i allt man gör, säger hon.

Kommunalrådet Sven-Erik Lindestam var en av de som deltog i demonstrationen, och han håller med Emelie Häggdahl.

- Arbetet mot rasism måste ske integrerat i allt man gör. Sverige är för alla och det måste bli ett förhållningssätt, säger han.

Under dagen framfördes även musik av SSU:s Sarah Häggdal, som spelade Melissa horns "Kungsholmens hamn" tillägnad offren på Utöya.

Mer läsning

Annons