Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga i andelshärva kring J&H

/

Petter Lönngren, Söderhamn, är en av flera unga som köpt andelar i bolaget bakom Centralhotellet i Söderhamn. Nu gräver media i turerna kring andelsförsäljningen.

Annons

- Nej, jag jobbar inte direkt gratis. Och nej, jag känner mig inte lurad.

Det säger Petter Lönngren, en av elva andelsägare i bolaget bakom Centralhotellet i Söderhamn – Henrik Gummesson AB.

Han vill egentligen inte säga så mycket om hur han upplever det med alla uppgifter som kommer fram om unga som luras att skuldsätta sig för att köpa andelar i Henrik Gummesson AB, som äger 75 procent av AB Centralhotellet.

- Jag känner till vad det är frågan om, säger han bara.

Men Amir Ammour, 22, som trodde att han skulle bli krogkung i Ronneby, där bolaget har sitt säte, har fått sina drömmar krossade. Han berättar för lokalradion Blekingenytt om skulder i hundratusenkronorsklassen.

Journalisten Martin Hult har ägnat två månaders grävande åt att kartlägga hur andelar i bolaget sålts till överpris till unga som på så sätt blivit "ägare" och lurats att arbeta gratis – och sedan stått där med bara skulder.

- Man vänder sig med löften om sportbilar och annat till 18-åringar som inte vet vad de ger sig in på. De får jobba skiten ur sig utan lön. Det slutar med att de blir skuldsatta eftersom de lånat upp pengarna till köpet, säger Martin Hult.

Christian Heinervall är ordförande i styrelsen för AB Centralhotellet. Han sade för en månad sedan till Kuriren att det är "andra andelsägare" som säljer, han frånsäger sig ansvaret om någon lurats.

Endast tre veckor efter samtalet med Heinervall bjöds Centralhotellet ut till försäljning på Blocket.

Mer läsning

Annons