Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung testar: Minigolf

/

Sommaren förknippas ofta med sol, bad och lata dagar. Årets sommarväder har däremot inte varit rekordvarmt. Därför kan det ibland vara svårt att hitta på något roligt att sysselsätta sig själv och familjen med när vädret är halvkasst.

Minigolf är en aktivitet som är nästan helt oberoende av vädret. Förutsatt att banorna är bra skötta. Därför har Ungredaktionen gett sig ut på Stenö havsbad för att granska hur bra deras minigolfbanor verkligen är.

Annons

Minigolf, den populära aktiviteten som förknippas med sommaren. Runt om i Söderhamn kan man hitta ett flertal minigolfbanor, till exempel på Stenö havsbad.

I receptionen på Campingområdet säger man till om man önskar att spela en runda minigolf. Därefter är det bara att styra promenaden mot det avskilda minigolfområdet som Ungredaktionen har analyserat stenhårt, med följande resultat:

Priset: Tjugo kronor. Ingen större summa för en barnfamilj eller många deltagare. Billigt och definitivt i helt rätt prisklass.

Betyg: 5/5 golfbollar

Spelets början: Att hitta första banan kan vara lite svårt, då man tyvärr får gå runt bland banorna och söka sig omkring innan man slutligen finner den gröna banan med siffran ett. Slutsats: dåligt organiserat.

Betyg: 2/5 golfbollar

Banorna: Här finns de klassiska banorna, utan några konstigheter. Enkelt och bra med raka, kurviga och sicksackiga banor. Däremot hade de gröna mattorna kunnat sopas av med jämna mellanrum, då de är grusiga, kladdiga och extremt hala efter regn och rusk. Bana nummer sju har även ett hål i spelområdet.

Betyg: 2/5 golfbollar

Banskyltning: Otydligt på många av banorna, med utsliten betong där färgen släppt för många år sedan. Slutsats: målning är ett måste.

3/5 golfbollar.

Miljö: Fin miljö, med vattnet ett stenkast bort. Golfbanorna är inhägnade av buskar, och parkbänkar finns utplacerade. Minuspoäng för mycket flygande insekter, men myggfritt så länge solen är uppe. Det låg även en vattenslang mellan några av banorna, vilket innebär risk för snubblande gubbar och barn.

Betyg: 3/5 golfbollar

Slutsats: Med några små skavanker och behov av lite förbättringar får ändå Stenös minigolf ett godkänt i testet. Så länge det går att genomföra en helt okej spelomgång är det godkänt. Dock skulle kanske en varningsskylt sättas upp angående hala mattor vid vått väder, då halkrisken är stor när man kliver på och av banorna under spelets gång.

Mer läsning

Annons