Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung nying på M-listan

/

Moderaterna i Söderhamn klarade inte "varannan damernas" på sin kommunlista, men slog ett slag för föryngring med 18-årige Viktor Wärnick.

Annons

Moderaterna i Söderhamn har för närvarande fem mandat i kommunfullmäktige, men tror på minst åtta efter valet i september. Om prognosen stämmer kommer M-bänken i rådhuset att fyllas av sex män och två kvinnor.

En bra bit kvar till jämställdhet, med andra ord.

Men partiet har i alla fall slagit ett slag för föryngring. Som tredje namn på listan efter rutinerade Hans Sundgren och Greger Ljunggren, återfinns Viktor Wärnick, 18 år.

- Jag kommer att ha fyllt 19 tills valet, säger Viktor som tycker att det ska bli jättespännande att få vara med och forma den lokala politiken.

Han går på Staffangymnasiets samhällsprogram med ekonomisk inriktning. Framtidsplanen är universitetsstudier. Han är ordförande i Moderaternas ungdomsförbund i Söderhamn, Muf,

Viktors hjärtefråga är att minska sin egen betydelse som politiker:

- I Söderhamn är det viktigt att politikerna får mindre makt än nu – och kommuninvånarna mer. Politikerna ska satsa på välfärdens kärna: skola, vård och omsorg. Satsningar på ridhus, bandyarena, med mera, kan skötas av det privata, anser han.

Mer läsning

Annons