Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung entreprenör satsar på mc-smycken

/
  • Joy Silverkvarn syr mc-tillbehör. Hon är en av sju ungdomar som prövar en egen affärsidé i projektet sommarlovsentreprenörerna.

Joy Silverkvarn, 17 år, är en av sju unga sommarlovsentreprenörerer i Söderhamn.
Joy Design riktar in sig på unika mc-tillbehör.

Annons

Joy Silverkvarn läser på linjen Mode och kläder på Slottegymnasiet i Ljusdal. Hon kommer från en mc-tokig familj i Söderhamn. Hennes affärsidé är att sälja mc-tillbehör som buffar och smycken med personlig touch.

– Buffar är en sorts tyghalsduk som mc-förare har. Jag tänkte att jag skulle kunna sy dem så de blev billigare än i affärerna. Jag skulle också vilja sy armband i olika färger som symboliserar olika mc-märken, säger Joy Silverkvarn.

Hon kom i kontakt med projektet genom kommunen som tipsade om det som ett alternativ när hon inte fick något sommarjobb. Men startfasen har varit trög. Hon har fått beställningar av kompisar men haft svårt att hitta rätt tyg.

– Jag har letat tyg i både Bollnäs och Sundsvall men jag hittar inte de mönster jag tänkt mig. Men nu har jag i alla fall beställt ett tyg med noter på, säger Joy Silverkvarn.

Hon planerar att fixa en egen hemsida och försöka få sälja sina saker i någons butik och kanske vid ett café på O-ringen. Men än är inget klart. Fast hon har hunnit gå kommunens kurs för sommarentreprenörerna.

– Vi har lärt oss om ekonomi, samarbete och marknadsföring. Vi fick till exempel göra en undersökning på stan för att kolla om det fanns intresse för ens idé.

Mer läsning

Annons