Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvillingarna Mimmi och Molly fyller 18 år: "Vi lyckades lura läraren"

/
  • I dag går det att skilja på systrarna genom att Mimmi är brunett och Molly är blond.
  • Det var i sjuårsåldern som de började utveckla olika klädstilar. En av mamma Åsas favoritbilder är ett foto där Mimmi till vänster står i militärfärgade byxor och Molly till höger i klänning och boa.
  • Eftersom de bor hemma i Söderhamn hos sina föräldrar så pendlar dem varje dag för att komma till skolorna.

Ända sedan de föddes har de i princip suttit ihop, men efter 18-årsdagen tar de sina första stora steg ut i livet åt olika håll. Mimmi och Molly Lang-Jinnefalk firar in vuxenåldern den 27 januari.

Annons

Det talas ibland om att enäggstvillingar har något extra speciellt band som inte andra syskon har. För Mimmi och Molly Lang-Jinnefalk visade sig oförklarlig koppling mellan dem redan som bebisar, genom att de ofta kunde öppna ögonen exakt samtidigt efter sovstunder.

Läs också: Astrid Woxberg har fött tre tvillingpar: "Jag begriper inte hur det är möjligt"

Likheterna har sedan fortsatt. De har ett stort intresse för innebandy och båda spelar i damlaget i Söderhamns IBF. De blev sjuka i blodbrist och järnbrist samtidigt. De fick tandställning samtidigt för samma problem, fast spegelvänt.

– En gång drömde vi exakt samma dröm, det var läskigt. Den handlade om att världen gick under och det var röda damsugare som skulle ta över den, säger Mimmi.

– För att överleva skulle man sitta på en vind och spela guitar hero, avslutar Molly.

Tvillingarna växte upp i Söderhamn. För att dagisfröknarna skulle kunna skilja på dem så klippte mamma Åsa Lang ibland olika frisyrer på flickorna, eller så kunde en snabb titt under luggen avslöja Mimmi genom hennes ärr över ögat.

När de blev sex år gamla började systrarna på Östra skolan. Det var under den här tiden som det blev lättare att skilja dem åt, genom att de utvecklade olika klädstilar. Men de kunde ändå utnyttja deras lika utseende för att skoja med folk.

– Vi tog på oss lika kläder och satte oss på varandras platser. Men vi lyckades bara lura en i klassen och läraren, alla andra kände oss så bra, säger Mimmi.

Läs också: Bebisen Liam är först ut i Hälsingland

Med tiden började de skiljas åt allt mer. De färgade håret i olika färger och deras intressen började skena åt olika håll. Ändå var det vanligt att folk blandade ihop dem.

– Mina mentorer kunde gå fram till Mimmi och börja prata läxor och betyg, säger Molly.

Tvillingarna har alltid varit ett "vi". Molly berättar att hon i bland kan kalla sig för "vi", även om hon pratar om sig själv. Under deras tre år i skilda klasser på högstadiet fick de chansen att bli ett "jag".

– Nackdelen med att vara tvilling är att man alltid är två. Man gör allting tillsammans, säger Molly.

– Samtidigt så är det en fördel att vara två, vi är aldrig ensamma och har alltid varandra. Man kan tappa vänner men vi tappar inte varandra, säger Mimmi.

Efter högstadiet fortsatte de följas åt genom att båda började på Torsbergsgymnaiset i Bollnäs för studera genom innebandyinriktningen. Men Molly hittade sedan ett annat intresse i hår och smink och bytte skola till Realgymnasiet i Gävle för att bli stylist. Det var ett stort steg att ta från varandra, eftersom det betyder att de inte kommer att ta studenten tillsammans.

– Det kommer nog att känns konstigt att ha en hel dag för sig själv, vi delar alltid på allt, säger Molly.

– Det är första gången som vi firar eget. Vi har ju varit på läger och sådant ifrån varandra, men studenten blir det allra första egna firandet, säger Mimmi.

Läs också: Tvillingarna som toppar i Bollnäs/Hertsjö – och siktar på stjärnorna

Från att vara identiska växer det fram allt fler skillnader. De har olika personligheter, olika klädstilar och olika intressen. En av de största skillnaderna mellan dem är att Mimmi är glutenallergiker. Att inte Molly också är det är något som intresserat både läkare och forskare, vilket gjort att båda två får åka till läkarmottagningen för undersökningar.

Efter gymnasiet vill Mimmi ta ett år för att jobba innan hon börjar plugga vidare på högskola. Molly vill också ge sig in i arbetslivet efter studenten, men planerar inte på att hoppa på några studier senare.

– Jag vill fortsätta med det jag gör, antingen genom att starta eget eller jobba på en salong. Men helst starta eget, säger Molly.

Födelsedagen kommer att firas genom att antingen gå ut och äta på restaurang eller köpa hem lite bakelser. Det är först på fredag som den stora festen kommer att ske. Då är runt 40 personer bjudna till en festlokal där tvillingarnas artonde födelsedag ska firas rejält av släkt och vänner.

Äntligen! Nu finns Helahälsingland som app. Ladda ner här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons