Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två kan få fängelse för grovt våld

Åklagaren kräver fängelse för de båda äldsta.

Annons

I onsdags avslutades rättegången mot de tre som är åtalade för grov misshandel i Söderhamn. Det var den 18 december som en ung man blev svårt misshandlad utanför sin bostad.

En 19-åring från Bollnäs kommun och en 17-åring och 21-åring från Söderhamns kommun var på platsen, men har nekat till brott.

Åklagaren anser att alla tre ska dömas och krävde fängelsestraff för de två äldsta. Han pekade ut 21-åringen som "tongivande" under våldet och konstaterade att han dessutom begått våldsbrott tidigare.

– Han har gått över alla gränser som finns, sa kammaråklagare Kjell Lindqvist. I vart fall ska han ha två års fängelse för det här.

19-åringen är också åtalad för att ha sparkat den misshandlades sambo, men nekar även till det. Han har begått andra typer av brott tidigare, och åklagaren ansåg att han nu borde dömas till mer än ett års fängelse. För den yngste i trion föreslog åklagaren ungdomsvård och ungdomstjänst, alltså oavlönat arbete.

Hudiksvalls tingsrätt beslutade att de två äldsta männen ska vara fortsatt inlåsta i häkte i väntan på domen som meddelas om drygt en vecka.

Mer läsning

Annons