Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två häktas för människohandel

En man och en kvinna har häktats under fredagen, på sannolika skäl misstänkta för människohandel. Mannen begärs dessutom häktad för olaga frihetsberövande.

Annons

Kvinnan och mannen, som är 40 respektive 42 år gamla, är enligt häktningsframställan bulgariska medborgare. Båda kommer att begäras häktade på sannolika skäl misstänkta för människohandel, medan mannen även begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för olaga frihetsberövande.

Enligt häktningsframställan ska människohandeln ha skett vid ett bärplockarläger i Söderhamn mellan den 20 och 26 juli. Händelsen med olaga frihetsberövande ska ha skett i Gävle den 14-16 augusti.

Kammaråklagare Chistina Voigt vill inte lämna några kommentarer kring det inträffade. Hon hänvisar till förundersökningssekretess, och häktningsförhandlingarna som ägde rum efter lunch på fredagen skedde bakom stängda dörrar.

Hon berättar dock att de två misstänkta har transporterat en grupp personer från ett annat land till Sverige.

- Här har personerna sedan utnyttjats till att plocka bär utan att få betalt, säger Christina Voigt.

Hon vill inte säga hur många personer som har utnyttjats.

Även mannens advokat Jan Nyman hänvisar till förundersökningssekretessen och är återhållsam med att berätta om det hans klient misstänks för.

- Han förnekar samtliga brott. Och spontant kan jag säga att det var det tunnaste häktnings-pm jag sett någon gång, det framkom ingenting.

Mer läsning

Annons