Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Så lyckas du med Linus nutellatårta

/
  • Nutellatårtan toppar Linus Larsson med färska bär, gärna med det gröna kvar för en extra färgklick, men den kan också lämnas slät.

Linus Larsson ger sina bästa tips och tricks för att lyckas med favorittårtan. Under torsdagskvällen tävlar Sandarnebon i tv-programmet Hela Sverige bakar för andra gången.

Annons

Läs även: Linus blev veckans stjärnbagare i Hela Sverige bakar

...

Recept till de olika delarna:

Linus "3 lika delar"-botten

1. Ställ upp 3 lika stora glas och knäck 4 ägg i det första glaset. 

Häll i socker i det andra glaset så du kommer upp i samma nivå som i glaset fyllt med ägg.

Det tredje glaset fyller du upp med mjöl och potatismjöl, 50/50 lika delar av båda mjölen, tills du kommit upp i samma nivå som de andra glasen. Häll även i 1 msk vaniljpulver och 2 tsk bakpulver i det tredje glaset.

2. Vispa nu ägg och socker i en bunke tills det är vitt och luftigt. Det tar cirka fem minuter.

3. Sikta de torra ingredienserna från det tredje glaset ned i äggsmeten. Vänd in dessa ingredienser, tills det blir en klumpfri smet.

4. Smöra en form som är ca 23-24 cm. Grädda botten mitt i ugnen på 175 grader, i cirka 35 minuter.

...

Läs även: Linus ska baka i TV

Jordgubbsmousse

150 g jordgubbar

Ca 50 g jordgubbsmarmelad 

3 gelatinblad

2 dl vispgrädde

2 äggulor

1/2 dl strösocker

Gör så här: Mixa jordgubbarna och blanda med marmeladen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, i cirka 5 min. Vispa grädden hårt.

Vispa äggulor och socker pösigt. Rör i jordgubbspurén, men spara ca 1 msk till senare.

Lyft upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull eller i mikrovågsugn med den sparade jordgubbspurén. Rör ned blandningen i smeten. Vänd i grädden.        

...

Glasskräm

2 1/2 dl vispad grädde 

2 1/2 dl marsankräm

Gör så här: Blanda ihop den vispade grädden och marsankrämen till en tjock kräm.

...

Nutellafrosting 

400 g rumstempererat smör

2 dl florsocker 

150-200 g nutella

Gör så här: Vispa smöret tills det blivit vitt. Tillsätt florsockret i smöret, ta lite åt gången. 

Värm nutellan lite så den blir lite rinnig, det blandar sig lättare då. Vispa in nutellan i smöret.

...

Tidigare artikel om Linus Larsson: "Hockey och att baka är en bra kombination, man behöver ju energi för att kunna träna." 

Mer läsning