Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trönöborna nådde målet - fiber är på väg

/
  • I framtiden kommer Trönöborna att kunna surfa genom fibernätet.

De som önskade sig snabbare internet i Trönö kan nu pusta ut. Det låga intresset för ett fibernät har ökat och gränsen för att få fiberförbindelsen är nådd.

Annons

Vi har tidigare skrivit om hur lokalinvånarnas intresse för fiber varit för lågt för en utbyggnad. För att en sådan skulle bli av krävdes det att 70 procent ansökte om det, men intresset var inte tillräckligt högt. Det oroade Mats Andersson, ordförande för Trönöbygdens ekonomiska förening, som berättade att de arbetade mycket med att försöka få dit nätet. Nu har bygden visat ett större intresse och målet är nått.

– Det har gått över förväntan, en otrolig uppslutning har det varit, säger Mats Andersson.

Runt 80 procent av hushållen i Trönö har skrivit på och räknas även fritidshus är det närmare 90 procent. Men Mats Andersson saknar fortfarande de sista procenten och uppmanar de som fortfarande inte har anslutit sig att göra det.

– Jag tycker det är synd för dem som inte hakat på det här erbjudandet och ännu inte skrivit på. Det har ju betydelse för fastighetsvärdet också i framtiden. Alla kommer att behöva fiber förr eller senare, säger han.

Nu ligger bollen i Söderhamn Näras händer, som börjat planera en fiberdragning i Trönö.

Mer läsning

Annons