Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trollharens Fisk får ny restaurangdel

/
  • Lars-Ove Flodberg har drivit Trollharens Fisk på Granön i 16 år. Nu byggs restaurangen ut och gör plats för 100 gäster.

Restaurangen Trollharens Fisk på Granön har beviljats bygglov för en ny restaurangdel. Hundra gäster ska få plats i den nya byggnaden.
– Det kommer bli mer lättjobbat och bättre tillgänglighet, säger Lars-Ove Flodberg som driver restaurangen.

Annons

Planerna på en ny restaurangdel på fiskrestaurangen på Granön, strax söder som Ljusne, har funnits länge. Redan 2006 började idén ta form om en ordentlig restaurangbyggnad som ersätter det provisoriska tältet finns där i dag. Nu har bygg- och miljönämnden gett tillstånd för en byggnad på 166 kvadratmeter som planeras att öppna nästa vår. Att Trollharens Fisk ligger i ett strandskyddsområde och att föreningar och boende har haft synpunkter på byggandet är några av anledningarna till att beslutet dröjt, uppger Lars-Ove Flodberg.

– En annan viktig anledning är att det tagit tid att bestämma sig själv att genomföra den här utbyggnaden. Så här i efterhand känns det bra att det tagit lite tid, säger Lars-Ove Flodberg.

I september planeras bygget dra i gång och innan årsskiftet ska det stå klart.

– Restaurangdelen kommer att bli bättre handikappanpassad än vad den är i dag och det kommer göras plats för fler toaletter. Med en ordentlig byggnad kommer restaurangen heller inte bli lika känslig för dåligt väder, säger Lars-Ove Flodberg.

I och med nybygget kommer det även bli tal om nyanställningar för restaurangen. Men någon förändrad inriktning för Trollharens Fisk kommer det däremot inte innebära. Huvudråvaran kommer även i fortsättningen vara fisk.

– Vi ser fram emot det här väldigt mycket och det känns bra att det äntligen blir av, säger Lars-Ove Flodberg.

Mer läsning

Annons