Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trolleri för förskolebarnen i ledet av Kråkfötter

/
  • Jag sade ju att det skulle funka, sa Elsa Lundström, när Mister K lyckades jonglera med tre svärd.
  • När hatten var tom på kanin, kunde inte Tindra Bergqvist och Alice Dahlberg, från Lillberget, hålla sig för skratt.
  • En framtid som jonglörer kanske väntar Tilde Gärdin och Nathalie Hären, från Lillberget.
  • Alec Dahlberg ville höra
  • Mister K, var en hejare både på att jonglera och trolla till barnens stora förtjusning.

Något av det mest tacksamma som finns måste vara att få trolla för barn. Trollkarlen Mister K träffade ett sextiotal barn i åldrarna tre till sex år från förskolorna i Söderhamns kommun under tisdagen på Stadsbiblioteket.

Annons

När Mister K anlände i svart kostym och prydligt iförd en randig sidenslips gick ett sus genom barnaskaran när de upptäckte att han bar på två väskor. Den ena en resväska i papper av den gammaldags kofferttypen med blanka metallknäppen, den andra en svart fiollåda. När han gläntade på fiollådan blev det knäpptyst.

Men ögonen började snabbt tindra igen när Mister K undrade om något hade ett svärd. Det hade den grönrandiga pojken och isen var snabbt bruten till resten av föreställningen. Nu behövde inte trollkarlen låna något extra svärd för han hittade tre stycken i sin koffert.

Den unga publiken gavs tillfällen att själv få medverka på scen. Elin Andersson, 5 år, åtog sig uppgiften att visa Mister K hur man hoppar rep. Efter hennes instruktion lyckades han rätt bra.

Hans hemliga väska innehöll de märkligaste ting men också något så vanligt som en banan. Men se trollkarlar kan nog inte ha några vanliga saker.

- Den här bananen kan man ha som flöjt, sa Mister K och spelade en låtsastruddelutt, den kan också skratta och gråta, sa han och vände böjen till ett smil medan han skrattade högljutt.

När han vände den till sur mun och grät sina krokodiltårar, skrattade barnen lika högt.

Det var en föreställning som verkligen gick hem. När vi lämnade gruppen av ringsnurrande ungar och akrobatiska övningar undrade en liten grabb försynt.

- Hade han ingen fiol i sitt fodral, han spelade ju bara pajas?

 

 

Mer läsning

Annons