Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trogna kämpar prisade – nu tar Söderhamnsklassikern omtag för att öka intresset

/
  • Ann-Marie Jonsson-Svahn, Göran Edgren, Carina Edgren, Monica Bodén och Kicki Andersson (ej med på bilden) prisades för fina insatser i Söderhamnsklassikern.

Trogna kämpar – men också ett svalnande intresse. Söderhamnsklassikerns 35 säsong blev den men sämsta deltagandet. Nu ska man jobba för att vända trenden.

Annons

Söderhamnsklassikern med sina sex motionsmoment Hällåsensimmet, Kanonlöpet, motionsorientering, Bergviken runt på cykel, nattvandring och Ljusnelöpet har summerat säsong nummer 35.

Läs också: 66 deltagare i Ljusnelöpet

Fem deltagare har uppmärksammats för sina insatser genom åren. För deltagande i 25 år prisades Ann-Marie Jonsson-Svahn, medan kvartetten Carina Edgren, Göran Edgren, Monica Bodén och Kicki Andersson svettats i Söderhamnsterrängen i tio år.

Läs också: Bra rull runt Bergviken

I årets upplaga av klassikern deltog runt 70 motionärer, den sämsta siffran någonsin konstaterar arrangören Arne Hansen.

– Det är för dåligt. Vi håller på att se över vad som kan göras. Föreningarna har lite idéer och vad det blir ska vara klart i januari, säger Arne Hansen.

Läs också: De största motionsloppen dyrast

Mer läsning

Annons