Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trög insamling till katastrofoffren i Pakistan

Katastrofen efter översvämningarna i Pakistan fortsätter att växa. Enligt Röda Korset kommer det att behövas 120 miljoner kronor för att bistå 175 000 människor under nio månader.
Men insamlingen går trögt.
- Det har varit semestertider, säger Lilian Ljung, ordförande i Söderhamn.

Annons

Över 1 600 människor har mist livet och cirka 7 miljoner har tvingats lämna sina hem. Så sent som söndagen fortsatte Indusfloden att svämma över i södra Pakistan.

Men trots att katastrofen är gigantisk går insamlingsarbetet trögt för hjälporganisationer som Svenska Läkare utan gränser, Unicef och Röda Korset.

En av anledningarna sägs vara att man inte insett konsekvenserna lika snabbt vid den här katastrofen. Dessutom startade insamlingen under semestertider.

Lilian Ljung är ordförande för Röda Korset i Söderhamn:

- För vår del går det trögt. Vi har bössor utställda vid Apoteket och i våra lokaler, men vi har ännu inte hunnit gå ut och skramla med bössorna.

Själv tycker hon att Röda Korsets insamling kom igång lite sent och att det är osäkert om de hinner få in några större summor pengar innan deadline den 15 september.

- Vi har styrelsemöte på onsdag, då kommer vi att besluta hur vi ska agera i Söderhamn, säger Lilian Ljung.

Men oavsett hur beslutet blir så kommer det att skickas pengar från kretsen. Förutom att man tar medel ur budgeten så är man beredd att bidra med pengar ur Kupans dagskassa.

Mer läsning

Annons