Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trio fängslade med dansshow på Teatern

/
  • Dansläraren Jessica Lindell Hörning och före detta eleverna Hilda Rütsche Shönning och Paula Rütsche Shönning dansade föreställningen Fängslande på Teatern.

En lärare och två tidigare elever såg till att dansshowen "Fängslande" hade nypremiär i Söderhamn. Ambitionen är fortfarande att sätta ljuset på livets komplexa frågor.

Annons

Redan 2014 hade dansföreställningen premiär, men när Hilda och Paula Rütsche Shönning kom till sin gamle danslärare på Kulturskolan, Jessica Lindell Hörning, och ville "göra något", så väcktes den till liv igen.

– Kan vi inte få dansa något, sa de och så blev det den här. Vi har ändrat lite och repat upp den, säger Jessica Lindell Hörning.

Läs också: Känslosam föreställning

Föreställningens tema är däremot helt aktuellt, kanske mer för varje år: Hur förhåller man sig till en värld där man ska vara mjuk men stark, lagspelare och entreprenör – helst på en gång. Ett nummer är nytt, berättar Jessica Lindell Hörning, som står för koreografin i alla nummer utom det nya som trion jobbat med tillsammans.

– Det handlar om känslan då man inte vill vara ensam men inte heller klara av att vara två. Det finns så mycket man ska vara i livet, så mycket samtidigt och man ska orka allt och inte vara svag.

Ett 50-tal personer sitter i publiken under nypremiären på Teatern.

– Lokalen är så jättemysig och rymmer så många minnen av dansshower vi satt ihop. Det är förväntan i luften, säger, Jessica Lindell Hörning.

Läs också: Succé med den oändliga historien

Mer läsning

Annons