Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre dagar utan varmvatten

Varmvattenproblemet, som pågått sedan i onsdags, på Skytten är på väg att klaras upp.
- Vi har åtgärdat problemet under hela dagen, så nu ska alla kunna duscha varmt igen, berättar Faxeholmens driftchef Tommy Wikberg.

Annons

På Markörgränd och Kruthornsgränd på Skytten fick man beskedet i onsdags om att varmvattnet skulle stängas av. Det har under torsdagsdygnet och under fredag morgon fortsatt komma kallvatten ur kranarna i det 60-tal lägenheter som är berörda.

- Så fort vi fick veta från jourgruppen i morse att problemet kvarstod tog vi tag i det, berättar Tommy Wikberg.

Anledningen till att Faxeholmen varit tvungna att stänga av varmvattnet från början har att göra med brister i värmesystemet.

- Vi har blivit tvungna att byta ut en del av utrustningen eftersom vår värmeväxlare som förser dessa bostäder med varmvatten inte har kapaciteten att hålla den temperatur som krävs, säger Tommy Wikberg.

Alla bostäder på Skytten ska förses med direkt fjärrvärme och på Faxeholmen har man nu beställt en ny ventil som man hoppas kommer redan på måndag. Den normala temperaturen för varmvattnet ska vara 55 grader. Det håller i dagsläget efter dagens insats en temperatur på 46,7 grader.

- Det är tillräckligt för att inte våra hyresgäster ska gallskrika när de kliver in i duschen, jag tycker själv inte om att duscha kallt.

Mer läsning

Annons