Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trasig cykelväg lagad inom kort

/
  • En förbipasserande privatperson upptäckte att vägen mellan Stugsundsudden och Faxeområdet är på väg att rasera.Foto: Jens L’Estrade

Gång- och cykelvägen som rämnade förra veckan lagas inom kort.
– Senast nästa vecka bör arbetet vara klart, säger Per Dahlstrand, projektledare för saneringen av Stugsundsudden.

Annons

En inplastad skylt på cykelvägen mellan Stugsundsudden och Faxeområdet säger ”Varning: jordskred”. Ett tiotal meter längre fram har marken gett vika och delar av vägen har försvunnit ner i vattnet.

Även pålningen utefter kajkanten har flyttat på sig. Enligt Per Dahlstrand beror händelsen på en flera ton tung stenhög som fick vägen att ge vika.

– Under helgen har stenmassorna tagits bort så hålen bör inte bli större. Nästa uppgift för entreprenören blir att återställa vägen. Vi har haft kontakt om det och arbetet ska bli klart i slutet av denna vecka, eller i början av nästa, säger Per Dahlstrand.

Bakgrunden till att vägen gav vika är att krossen som lagras på platsen lagts i alltför stora högar. Tanken var att den skulle ha spridits ut över ett större område.

Gång- och cykelvägen går efter kajen mellan Stugsundsudden och Faxeområdet. Det är en plats som kommunen vill använda som ett ströv- och rekreationsområde när saneringen av Stugsundsudden är färdig. De stora hålen i vägen upptäcktes av en privatperson som ringde och slog larm i slutet av förra veckan.

Mer läsning

Annons