Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikolycka i Söderala

/

(Uppdaterad 16:59) En trafikolycka inträffade under torsdagseftermiddagen på riksväg 50 i Söderala, i höjd med möbelaffären Mio. Föraren av olycksbilen misstänks för flera brott.

Annons

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid 14-tiden om en singelolycka på riksväg 50, väster om Söderhamn, där en bil voltat av vägen.

En bil som färdades i riktning västerut ska i samband med en omkörning ha fått möte och tvingats väja av vägen, enligt de uppgifter räddningsledare Andreas Griph fått från vittnen på plats.

Bilen har sedan kört in i ett vägräcke, som har fungerat som en ramp, och voltat cirka 50 meter innan bilfärden tog stopp.

I bilen färdades en kvinna som själv kunde ta sig ur fordonet. Enligt räddningsledaren ska kvinnan inte ha klagat över smärtor men fördes ändå till Hudiksvalls sjukhus för kontroll.

Det räcke som bilen körde upp på är tänkt att fungera som ett grundvattenskydd.

– Bilen läckte lite spolarvätska när vi kom fram så det är ingen större fara. Jag kommer att ta kontakt med vårt befäl i beredskap och diskutera gällande vattentäkten, säger Andreas Griph.

Föraren av bilen, en 18-årig kvinna från Söderhamns kommun, misstänks nu för vårdslöshet i trafik, rattfylleri genom bruk av droger och ringa narkotikabrott.

Mer läsning

Annons