Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafiken vid Sandarne skola diskuterades

/

Tidigare i kväll hölls ett möte angående trafiken vid Sandarne skola. Föräldrar, boende i området och representanter från kommunen var på plats för att prata igenom alternativen.

Annons

Det ska byggas en ny förskola i anslutning till Sandarne skola som ska kunna ta emot ungefär 80 barn. Kommunen har tagit fram två möjliga alternativ för hur trafiken ska kunna fungera på bästa sätt. Det första alternativet är att bygga en gång- och cykelväg förbi skolan, något som föräldrarådet ser som det bästa alternativet. Enligt dem skulle det minska trafiken förbi skolan och man skulle få bort den tunga trafiken som är där nu.

– Det är bättre ur barnsynpunkt, men jag förstår att det är fler att ta hänsyn till, säger Pia Sandemalm, en av föräldrarna på mötet.

Det andra alternativet är att bygga en lokalgata med sänkt hastighet förbi skolan för att underlätta för kollektivtrafiken och barnen som åker buss till skolan. Föräldrarna skulle då också slippa vända och åka samma väg tillbaka när de släppt av barnen vid skolan.

På plats fanns bland annat Dick Nilsson, kommunens planarkitekt, och Johnny Olofsson, infrastrukturplanerare, för att gå igenom för- och nackdelar med båda alternativen de har varit med och tagit fram. De ansåg att alternativet med en lokalgata var det bästa, med tanke på trafiksäkerheten.

Magnus Svensson (C), ordförande för kultur- och samhällsutvecklingsnämnden, var nöjd efter mötet. Han har nu en hel del att fundera över innan nämnden fattar ett beslut på måndag.

– Det är viktigt att lyssna och att låta alla åsikter komma fram, sade han.

Trots skilda åsikter var de flesta föräldrarna nöjda efter mötet. Några hade ändrat åsikt medan andra stod fast vid sin.

– Det var informativt och bra att de förklarade hur det var tänkt. Men jag har inte ändrat mig, sade Pia Sandemalm.

I slutet på augusti beslutar kommunfullmäktige vilket av alternativen det blir.

Mer läsning

Annons