Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppnamn till School's Out

/

School's out har bokat bandet som just nu toppar den svenska albumlistan på Spotify.

– Jag tror att det blir ännu en succé, säger Marcus Wågström, verksamhetsledare på Be Smart.

Annons

Klart sedan tidigare: Kapten Röd. Nu blir mixen ännu vildare då Marcus Wågström kan presentera Den svenska björnstammen som nästa namn till den sjätte upplagan av School's Out.

– De är aktuella och riktigt bra. De låg också högt på den lista där ungdomarna önskade sig artister, säger Wågström.

Den svenska björnstammen är både musikgrupp och konstnärskollektiv med bas i Norrköping. Genombrottet kom 2011 med låten "Vart jag mig i världen vänder" och senast i januari belönades gruppen med två priser på P3-guldgalan – för bästa nykomling 2011 och för årets låt 2011 ("Vart jag mig i världen vänder"). Nyligen släpptes albumet "Ett fel närmare rätt", som i skrivande stund toppar den svenska albumlistan på Spotify.

– Jättekul att boka dem. Och jag tror att de kan bjuda på en bra show, säger Marcus Wågström.

Arrangörerna Be Smart och Verkstäderna har flera grupper som jobbar parallellt med att ro arrangemanget i hamn. På Wågströms lott är att sköta kontakten med artisterna som är aktuella. Två band är klara, fler är på ingång. Ett till, möjligen två till, berättar Wågström, som jobbar vidare med starfältet inför den 15 juni.

– Vi jobbar på, det hänger ju också på vilka som kan, om de är på turné eller är uppbokade. Det är alltid klurigt att få till. Det börjar också bli svårt eftersom vi betar av alla artister. Men det är kul nu att vi får aktuella grupper som är på tapeten, säger Marcus Wågström.

Mer läsning

Annons