Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tipspengar kan bli aktuellt i jakt på pyroman

/

Det kan bli aktuellt med ersättning för tips som gör att Bergvikspryomanen åker fast.

En privatperson har redan erbjudit sig att betala 5 000 kronor.

Och försäkringsbolag brukar också kunna gå in och betala.

Annons

Under stormötet som hölls under tisdagskvällen i Bergvik diskuterades tipspengar för att kunna få fast Bergvikspyromanen.

Polisen har ingen möjlighet att ge ersättning för tips, men det händer att till exempel försäkringsbolag lockar med det.

En privatperson har enligt uppgift på mötet erbjudit sig att betala 5 000 kronor för tips som kan leda till att pyromanen fångas.

- Det är några som säger att de vet vem det är som tänder eld. Men att de inte vågar framträda för att de är rädda, sa Sune Nordh på Söderhamnspolisen, och tillade att det i nuläget krävs uppgifter från allmänheten om man ska komma tillrätta med bränderna.

- Man kan tipsa anonymt. Men någon måste träda fram. Annars väntar vi på nästa brand, och det känns inte friskt att göra det, sa han.

Och trots att det inte brunnit I bergvik på en dryg vecka är det klart att rädslan för nya pyromandåd fortfarande är stor:

- Det ringer folk till oss som inte kan sova, som är rädda för att lämna barnen ensamma och ställer in planerade resor, sa Sune Nordh.

Han uppmanade också publiken att se om sitt eget hus och ha brandvarnare, lampor med rörelsedetektorer och be någon se till huset när man åker bort.

 

Läs om vad som bestämdes på mötet i onsdagens Söderhamns-Kuriren.

Mer läsning

Annons