Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tillsammans löser vi det"

/
  • Frida Olsson, etableringsresurs på arbetsförmedlingen, träffade företagare under måndagskvällen.
  • Arbetsförmedlarna Lina Westerberg och Stina Mineur var på plats för att hitta matchningar mellan ungdomar och företagen.

På måndagskvällen möttes företagen och arbetsförmedlingen. Målet är att hjälpas åt för att skapa en sysselsättning för hälften av Söderhamns 350 unga arbetslösa.

Annons

I slutet av maj hölls en stor ungdomskonferens i Söderhamn, där man bland annat diskuterade hur man ska gå till väga för att få ner ungdomsarbetslösheten i kommunen. En viktig synpunkt som kom fram var att det behövs bättre plattformar där företagen och ungdomarna eller arbetsförmedlarna kan mötas. 

Mötet på måndagen var det första steget i att hitta den plattformen och därför hade arbetsförmedlingen bjudit in företagen för att tillsammans diskutera läget.

– Vi börjar så här nu. Det blir fler träffar senare, där det kommer vara lite olika koncept, berättar Mohamed Chabchoub, arbetsförmedlingschef i Söderhamn. 

På plats var även kommunalrådet Sven-Erik Lindestam (S).

– I Sverige idag finns det en stor arbetslöshet, samtidigt som det finns ett stort rekryteringsbehov. Vi måste matcha grupperna och det kan vi göra på den här arenan, säger Sven-Erik Lindestam.

Mohamed Chabchoub instämmer och menar att det finns goda chanser att lyckas.

– Tillsammans löser vi det, säger han.

Ett av företagen som deltog på informationsträffen var Eco Log. De har sedan en lång tid tillbaka ett samarbete med ungdomar och arbetsförmedlingen, bland annat för praktikanter.

– Det är så viktigt att få ner ungdomsarbetslösheten och vi har behov hos oss. Eftersom vi är en så pass stor arbetsgivare är det viktigt att man får veta att vi finns, säger Katerina Westin, produktionsansvarig på Eco Log.

Mer läsning

Annons