Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillåtet att vara pilsk på hemmet

"Får ja va vaken, får ja va naken... efter 60 år." Det blev ett öronbedövande jubel och handklappningar när Hemtjänst Söder avrundade med showigt spex och allsång i bästa "körslaget-stil".

Annons

Goda exempeldagen på Centrum för flexibelt lärande blev en uppspelt tillställning, på måndagen.

Det högst allvarliga temat för dagen: Individanpassat förhållningssätt – lättades upp med spex, jubel och skratt när Hemtjänst Södra avrundade sitt inslag med ett showigt nummer.

Jublet steg och följdes av taktfasta handklappningar från 300 par händer i bänkraderna när Södra uppmanade förvaltningschefer och politiker i omvårdnadsnämnden att resa sig och sjunga allsång i The Beatles "When I´m 64" omtolkad till vanlig omvårdnadsförvaltningssvenska där det bland annat framgick att det är helt okej att vara pilsk på hemmet.

- Jag älskar Beatles, så det var bara att sjunga med, sa en rödblommig och glad Else-Marie Nilsson, förvaltningschef, i en paus efter allsången.

Vi ska inte betygsätta politikernas sångförmåga, men arbetet inom äldreomsorgen i Söderhamn har i alla fall fått högt betyg – av brukarna.

En enkät som redovisades visar att majoriteten av de tillfrågade känner sig allt mer nöjda med saker som bemötande, trivsel, delaktighet, uppmärksamhet/mat.

Enheterna Åsgården, Linden, Enriset – och Hemtjänst Södra – fick alla redovisa hur man arbetar mer individanpassat, rättar sig efter den enskilde vårdtagarens önskemål. Det gäller allt ifrån hur man systematiserar arbetet för att minska stressen och öka engagemanget från personalens sida, till aktiviteter som Trivselkvällar, båtturer, shoppingrundor, mannekänguppvisningar, till ett enkelt fika i trevligt sällskap.

Det är totalt cirka 900 anställda inom omvårdnadsförvaltningen som omfattas av förändringsarbetet. Därför har arrangemanget Goda exempeldagarna delats upp på två dagar.

Mer läsning

Annons