Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thomas ska styra upp förlusttyngd affärskedja

/
  • Tvåpoängare. Thomas Westerdahl tror på en ljus framtid för Barnens Hus och oroas inte av att den tidigare ägaren förlorade hundratals miljoner kronor.– Vi tror att om man tar hand om kunden på rätt sätt finns det jättestora möjligheter i vår bransch, säger han.

Sedan en vecka tillbaka styrs Barnens Hus-kedjan från ett litet kontor bakom leksaksbutiken på E-center.
Vd:n Thomas Westerdahl tror på en god framtid.

Annons

Huvudkontorets flytt från Stockholm till Söderhamn beror på en affär som blev klar i förra veckan. Riskkapitalbolaget Aipes, som ägs av Inter Ikea, sålde då Barnens Hus svenska verksamhet till Z-Keeper Holding AB.

Bakom det anonyma namnet står tio franchisetagare av Barnens Hus-butiker. En av dem är Thomas Westerdahl. Han driver butiken på E-Center och är även vd för Z-Keeper Holding.

Många är förstås intresserade av vad den nya ledningen kommer göra för att vända jätteförluster till vinst.

Alipes köpte Barnens Hus för två år sedan med stora planer. Men det gick inte som man hade tänkt sig. Efter förluster på hundratals miljoner kronor var Alipes redo att dra sig ur. Ledningen byttes ut och flera butiker i Sverige lades ner samtidigt som man hittade nya köpare bland franchisetagarna.

Under tiden som kedjans egna butiker dragits med stora förluster har franchisetagarna klarat sig mycket bättre. De upplever det inte som avskräckande att ta över en kedja som ett storbolag gett upp hoppet om.

– Vi har 13 butiker som drivs genom franchise som går ganska bra. Och så har man 15 butiker som ägs centralt som inte går så bra. Vi ser det som en utmaning, säger Thomas Westerdahl.

Mer läsning

Annons