Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tele2 råkade sälja nya mobiltelefoner – gratis

/
  • Så här såg den felaktiga hemsidan ut. Abraham Beni tog en skärmdump när han gjorde beställningen.

Söderhamnaren Abraham Beni fick en överraskning när han besökte Tele2:s hemsida.

Bolaget gav bort 3000-kronors telefoner gratis.

Abraham nappade på erbjudandet – och försökte att beställa 77 stycken.

Annons

Erbjudande gällde en Samsung B7300 omnia lite, med pekskärm och turbo 3G, som erbjöds för det facila priset av noll kronor plus frakt, utan dolda avgifter i erbjudandet.

Abraham Beni slog till, och "köpte" 77 telefoner. Han fick bokningsnummer.

Han säger att han planerar att starta företag, och att hans blivande anställda skulle använda sig av telefonerna. Skulle han i stället välja att sälja de 77 telefonerna för 2 500 kronor styck, skulle han göra en förtjänst på 185 647 kronor.

Men något strulade med köpet, som inte gick helt igenom. Men Tele2 reserverade trots det 5 785 kronor från Abraham Benis bankkonto, alltså fraktkostnaden för 65 telefoner.

Några gratistelefoner har dock inte dykt upp, och Arbraham Beni kontaktade kundtjänsten två gånger.

Abraham Beni fick beskedet att han inte skulle få några telefoner. Och pengarna hade han drygt en vecka efteråt inte heller fått tillbaka.

För Tele2 är det hela så klart en pinsam historia. Enligt Pricerunner kostar telefonen minst 3 000 kronor. Att sälja den för noll är inte den bästa affären. Att det gick att beställa telefonen berodde på ett tekniskt fel.

Ingrid Larsson är konsumentvägledare på Konsument Hälsingland. Hon tror inte att Abraham Beni skulle få rätt om han drev frågan rättsligt, men rekommenderar honom att pröva ärendet hos Allmänna reklamationsnämnden ändå.

- Bolaget kan skylla på att det var fel på hemsidan helt enkelt. Är det så att man borde ha förstått att här är det något fel, när priset är så billigt att det inte ska gå att handla, då går det att bryta avtalet av den anledningen, säger hon.

 

 

Mer läsning

Annons