Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxipriser ska bli tydligare

/
  • Alla kunder ska kunna göra en rimlig bedömning av vad taxiresan kommer att kosta, anser regeringen. Nu ska en översyn av prisinformationen göras.

Infrastrukturminister Åsa Torstensson tycker det är rimligt att den som åker taxi ska kunna göra en rimlig uppskattning av vad resan kommer att kosta.
Nu görs en översyn av gällande bestämmelser om prisinformation för taxiresor.

Annons

Taxi Söderhamn har sin hemmabas vid Recentrum. Samtliga tolv bilar är försedda med dekaler som berättar hur stor framkörningsavgiften är, vad resan kostar per minut och kilometer.

– Dessa uppgifter måste alla ha på sina bilar, och så har det varit länge, säger Hans-Olof Lönn, chaufför.

Har man inte en miniräknare med sig kan det kanske vara svårt att uppskatta vad resan kommer att kosta. Och det är inte så ovanligt att kunder frågar vad resan kostar på ett ungefär. Åtminstone de som ska resa en längre sträcka.

Bekymret kan vara större i storstäder, där trafikstockningar och omledningar av trafiken tillhör vardagen, och många tycker att informationen som finns är svårläst och i många fall obegriplig.

På uppdrag av regeringen ska Transportstyrelsen genomföra en översyn av prisinformationen för taxiresor i samråd med Konsumentverket, Konkurrensverket och taxibranschen.

Uppdraget ska vara avslutat senast den 3 maj 2010.

Mer läsning

Annons