Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tandspecialist ska fastställa identitet

/

(Uppdaterad) Polisen har ännu inte lyckats identifiera kvarlevorna av den person som påträffades i ett skogsparti vid Alebosjön, norr om Söderhamn.

Annons

Det var den 7 september som en jägare slog larm till polisen sedan han hittat skelettdelar i ett svårtillgängligt skogsområde vid Alebo. Polispatruller som kallades till platsen kunde konstatera att det rörde sig om mänskliga kvarlevor som legat en längre tid på platsen.

Läs också: Skelettdelar hittades vid Alebosjön

Skelettdelarna transporterades till Uppsala för en rättsmedicinsk undersökning i hopp om en snabb identifiering med hjälp av tandkort. Nu har ärendet lämnats vidare.

– Vi trodde att det skulle bli identifiering med hjälp av DNA men nu har ärendet gått vidare till en tandspecialist som ska försöka identifiera personen. Om det går kan ett besked komma snart annars dröjer det upp mot en månad, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.

Läs också: Jägare gjorde skelettfynd på myr

Skelettfyndet gjordes i närheten av den plats där en man från norra Sverige försvann i början av juni efter en rad trafikolyckor. Mannen söktes under några dagar av polis och hemvärn i närområdet men utan något resultat.

Efter fyndet av de mänskliga kvarlevorna har polisen varit i kontakt med mannens anhöriga för att informera om deras arbete.

Polisen misstänker i nuläget inget brott.

Mer läsning

Annons