Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Swedbank överraskade sina stipendiater

/
  • Frida Pettersson, Mikael Johansson och Stig Lundström fick ta emot Sparbanksstiftelsen och Swedbank Söderhamn stipendium på 10 000 kronor vardera.

Stig Lundström, Frida Pettersson och Mikael Johansson.
Alla ideella ungdomsledare och alla lika chockade när de i tisdags helt oväntat fick ta emot Sparbanksstiftelsen och Swedbank Söderhamns stipendium på 10 000 kronor vardera.
- Under de närmaste tio åren kommer vi att dela ut totalt en miljon kronor i stipendier, säger Lars Olsson.

Annons

De blev uppringda redan i fredags av Sparbanksstiftelsens Lars Olsson som bad dem komma till banken på tisdag.

Ändå fattade ingen vad som var i görningen när de kallades fram en efter en och fick ta emot ett personligt stipendium på 10 000 kronor vardera.

- Vad ska man säga, jag har jobbat ideellt i 30 år och tyckt att det har varit okej. Och så får man det här, säger Stig Lundström, ungdomsledare för Ljusne Ala orienteringsklubb.

Ungefär på samma sätt uttryckte sig Mikael Johansson, som tränar barn och ungdomar i Söderhamns fotbollsklubb. Hur många obetalda timmar han har lagt ner vet han knappt själv.

- Va? Får jag? Tack så hemskt mycket. Jag kör träning med pojklaget i kväll, nu ska de få glass i stora lass.

Förvåningen var alltså total och även Frida Pettersson, som varit tränare i Söderhamns gymnastikförening sedan hon var tolv hade svårt att finna orden.

- Jag är oerhört glad. För pengarna ska jag nog göra något roligt, säger hon.

Efter några år i träda har alltså Swedbank i Söderhamn valt att återuppta stipendieutdelningen. Den här gången tillsammans med Sparbanksstiftelsen. Under tio år delar de ut totalt en miljon kronor.

- Vi kommer att dela ut stipendier varje kvartal, ett ungdomsledarstipendium i idrott, ett näringslivsstipendium, ett kulturstipendium och ett skolstipendium. Men eftersom vi missade det första kvartalet valde vi att ge de här eldsjälarna 10 000 kronor var, säger Lars Olsson.

Nu var det inte bara tre utan fyra ungdomsledare i idrott som fick utmärkelsen. Eftersom Matilda Olsson, som är tränare i Bumpy feet befinner sig i Italien kunde hon inte närvara.

Mer läsning

Annons