Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges blueskung till Mohed för musikkväll

/

Rolf "Roffe" Wikström, med 40 år i rockbranschen bakom sig, kommer till Idrottsgården i Mohed på lördag för att leverera tung bluesmusik.

Annons

– Vi har stora förväntningar på kvällen. Roffe Wikström är det största vi har i Sverige inom blues så det ser vi fram emot mycket, säger Åke Jakobsson som är arrangör.

Läs också: Fartfyllt på 2014 års blueskväll

Roffe Wikström albumdebuterade 1975 och blev, mycket tack vare sin kraftfulla röst, snabbt ett aktat namn. I år, 40 år senare, mottog han det prestigefyllda Cornelisstipendiet som delas ut av stiftelsen Cornelis Vreeswijks minne.

– Det är helt suveränt att han kommer. Det blev ju extra bra tajming eftersom han nyligen fick Cornelisstipendiet, som är bland de finast musikpris man kan få i Sverige, säger Åke Jakobsson.

Han kom i kontakt med Roffe Wikström via musikkontakter som han byggt upp genom åren.

– Vi har hållit på i tolv år med det här nu så det börjar bli en tradition att ordna bra musikkvällar, säger Åke Jakobsson.

Han tror att det kommer bli fullsatt på lördag. Förutom Roffe Wikström kommer även Emil & the Ecstatics från Stockholm och Söderhamnsbandet LobsterDeluxe att spela. Det senare är Lobster förstärkta med en gitarrist, en pianist samt en saxofonist.

Läs också: Bandet som bara skulle göra en spelning

Mer läsning

Annons