Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenska skogsmaskiner intresserade australiensare

/
  • Bradley Mitchell pratar skördare med Pontus Linderholm. Far och son Mitchell har redan en Eco Log-maskin, som gått 6000 timmar. Inom ett år köper man en ny.– Det är den bästa vi har, säger Bradley Mitchell.

Eco Log fick besök av australiensare på måndagen. Australien har drabbats hårt av finanskrisen och tror inte på en snabb vändning.
– Vi är inte i slutet av tunneln, men vi har lokaliserat tunneln, säger skogsindustrikonsulten David Quill.

Annons

Skogsindustrin märker tidigt av konjunktursvängningar. I samband med den globala finanskrisen kom de första varslen från Eco Log redan före midsommar förra året.

Under hösten lades fler varsel, men sedan dess har det rullat på lite bättre. Av de 38 som varslades har 20 fått förlängning.

Företaget räknar med att sälja 20 skotare och 40 skördare under 2009. Det är färre än under 2008 och det blir produktionsstopp under sommaren.

– VI har en orderstock till september-oktober, men vi vill vara säkra på att vi har jobb till de som jobbar, säger Pontus Linderholm.

Australiensarna gillade vad de såg på Eco Log och framhöll särskilt hur rent och effektivt det var. Sättet företaget tog över verksamheten från Caterpillar imponerade.

– Ryktet kring det här familjeföretaget är speciellt. De tog över en rörelse som det största företaget i världen inte kunde driva och visade dem hur man gör, säger David Quill.

Mer läsning

Annons