Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallskoncernköper Maskincenter

/

Efter sex år lämnar Torbjörn Andersson sitt företag.

Annons

I juni tar Sundsvallsbaserade EP Norrland över Maskincenter.

– Det är den bästa tänkbara köparen, säger Torbjörn Andersson.

För sex år sedan köpte Torbjörn Andersson Maskincenter i Söderhamn och flyttade verksamheten till Björnänge-området. Nu har han sålt företaget till koncernen EP Norrland, med 70 anställda och som i år kommer att omsätta 140 miljoner kronor.

– Jag har en filosofi om att man alltid ska sträva efter att utvecklas. Stannar jag längre riskerar jag att stagnera, resonerar Torbjörn Andersson.

Affären har gått fort. För två månader sedan letade EP Norrland lokaler i Söderhamn. När Torbjörn Andersson fick reda på planerna tog han kontakt med dem.

– Jag ser ingen anledning till att vi ska konkurrera. Dessutom växer bra köpare inte på träd. EP Norrland har en bra plan för att utveckla företaget. Jag lämnar över till dem med glädje.

Magnus Olsson, affärsutvecklare hos EP Norrland, berättar att koncernen är inne i en expansiv fas.

– Vi har ett handelsben inom koncernen som inriktar sig på framförallt skog och trädgård. Det har varit ett framgångsrikt koncept och nu vill vi etablera oss på fler orter, säger han.

Att de valde Söderhamn beror på stadens strategiska läge – intill E 4 och nära Gävle och Hudiksvall.

– Söderhamn är en ort där det börjat blåsa positiva vindar. Det vill vi bidra till, säger Magnus Olsson.

EP Norrland kommer att ta över hela verksamheten, inklusive personal, den första juni. På sikt är det tänkt att Maskincenter ska kläs om i det nya ägarkonceptet och även byta namn till Servicecenter. Den nya ägaren kommer att fokusera mer på skog och trädgård.

Torbjörn Andersson kommer att fortsätta inom företaget under en övergångsperiod. Därefter går han tillbaka till den nygamla karriären som industrisäljare.

– Det var där jag började och nu går jag tillbaka till det, säger han.

Mer läsning

Annons