Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studentyra bland Staffangymnasiets elever

/

Fantastiskt, nervöst och skitbra. Så beskrev några av Staffangymnasiets studenter känslan för dagen. I dag klockan tolv sprang de ut på trappan och tog emot jubel och blommor från sina anhöriga.

Annons

Det var nervösa studenter som väntade i Staffangymnasiets korridorer strax innan klockan tolv i dag. Ida Blad var en av de 289 studenter som nu avslutade sin gymnasieutbildning. Efter tre år på Medieprogrammet skulle hon gå ut genom skolans dörrar för allra sista gången. Hon kikade försiktigt ut genom fönstret på det väntande folkhavet och alla studentskyltar utanför.

– Jag är jättenervös och har lite ont i magen, sa hon strax innan de ropades ut på trappan.

Många av klasserna bjöd publiken på en sång när de stod på trappan. Det var alltifrån Bumbibjörnarna till Myror i brallan och den klassiska studentramsan. Därefter tog studenterna sina första steg mot vuxenlivet, nerför trappan och omfamnades av familj och vänner. Det syntes att det var mycket känslor hos många, både glädje och vemod, och en och annan tår trillade nerför några kinder. Mängder av rosor, nallar och grattishälsningar hängdes runt studenternas halsar innan de vandrade vidare ner mot centrum.

När studenttåget hade gått ett varv runt staden åkte de flesta hem för att hålla studentmottagning för släkt och vänner. Men det var även några som åkte på traktorflak och några veteranbilar hade också pyntats med björkris och ballonger.

Mer läsning

Annons