Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för Hamnaskolan

Det fattas fortfarande 30-talet elever för att friskolan Hamnaskolan ska kunna starta till hösten. Men intresset var stort och frågorna många vid måndagens informationsmöte.

Annons

Föräldrar som vill placera sina barn i planerade friskolan Hamnaskolan har fått förlängd tid att anmäla sitt intresse. Slutdatum är nu satt till 30 april.

Det är kort tid och det beror på att de lärare som ska jobba där måste lämna besked om tjänstledighet, helst tre månader före skolstart.

Britt Holmgren Larsson, blivande rektor för Hamnaskolan, informerade om skolan: lokalisering, kommunikationer, inriktning, mål – och lokaler.

Intresset för skolan var märkbart stort och det blev många frågor för Holmgren Larsson att besvara.

En brännande fråga var hur Hamnaskolan ska fungera tillsammans med Söderhamns friskola i byggnaden Gläntan. Svaret blev att de två skolorna kommer att ha separata ingångar. Enligt Britt Holmgren Larssons beskrivning skulle det bli näst intill vattentäta skott mellan skolorna.

• Ekonomin var en annan kärnfråga.

- Elevpengen är huvudfinansieringen. Den som vill kan bli medlem i den ekonomiska förening som driver skolan. Medlemsavgiften kostar 500 kronor. Pengarna återbetalas när eleven slutar, sa Britt som öppnade för möjligheten till sponsring med material och pengar.

En man frågade om Self Help-kliniken och fick veta att den skulle flytta längre bort på området i Vågbro Center.

Det blev väldigt många detaljfrågor om lokaler, inriktning, sjukvikarier, skolhälsovård, hur andra skolor skulle drabbas, hemkunskap, språkval, med mera.

Klaga på intresset hos de församlade i trängselfyllda bibliotekets läsesal kunde man inte. Nu åtestår bara att få in återstoden av de totalt 110 elever som krävs för att skolan ska kunna starta.

Mer läsning

Annons