Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storslagna planer för Emersonfabriken

/

Idrottsföreningar i Söderhamn vill se över möjligheterna att flytta sina aktiviteter till gamla Emersonfabriken. Bowlinghallen är en av de verksamheter som i framtiden kan komma att hålla till där.

- Det finns inga begränsningar på vad man kan göra där, säger bowlaren Per-Owe Jonsson.

Annons

Lokalerna i gamla Ericsson/Emerson-fabriken har stått tomma till och från de senaste åren. Nu vill flera idrottsföreningar utnyttja lokalerna och flytta sina verksamheter dit.

- Vi är flera föreningar som har haft möten och även varit i lokalerna och tittat och spånat på idéer. I nuläget finns flera intressenter, säger Per-Owe Jonsson.

Söderhamns Skateboardförening, brottningsklubben och radiostyrd bilsport är enligt honom några av de inblandade föreningarna. Det finns också planer på att flytta bowlinghallen dit när kontraktet på Verkstäderna löpt ut.

Även kommunen och fastighetsägarna är delaktiga i planerna, och båda är positivt inställda enligt Per-Owe.

Anders Uddén, kultur- och fritidschef på kommunen, berättar att de kommer att börja utreda möjligheterna till hösten.

- Det är ju absolut en bra och lämplig plats att hålla till på. Lokalerna är stora och de ligger strategiskt till med förbindelser som bussar och sådant, säger han.

Men han påpekar också att det inte är något som kommer att bli av inom den närmaste tiden.

- Först och främst är det ju en kostnadsfråga men det är också många andra saker att ta hänsyn till. Bowlinghallens kontrakt på Verkstäderna löper inte ut förrän 2014 så det kommer inte att vara aktuellt än på ett tag, säger han.

Mer läsning

Annons