Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stororder bäddade för storsatsning

/

Mitt i värsta lågkonjunkturen fick Söderhamnsföretaget Inseco största ordern någonsin: 22 ton skruvar. Storordern och en märkbart ökande orderingång ledde till en storsatsning i ett nytt lagersystem.

Annons

Lågkonjunkturen kom med en svacka som gav tid för eftertanke på flera håll. Inte alla valde modell övervintring, med neddragning och krympning. Några valde att satsa djärvt.

Tidningen har tidigare berättat om storsatsningen hos AB Rundvirkes såg i Marmaverken.

Hos Söderhamnsföretaget Inseco, med 15 anställda, har man använt inbromsningen för att lägga in en ny växel.

- När svackan kom sa vi att vi ska göra något bra av det. Vi bestämde oss för att vara uthålliga, behålla personalen och förbereda oss på en konjunkturuppgång istället för att göra som andra, krympa och dra ner, säger vd Per Olsson.

Man valde strategin att satsa sig upp ur svackan, med hjälp av en omstrukturering av säljarkåren från inne- till utesäljare. När ordern på 22 ton skruvar kom fick man råg i ryggen till att ta steget att göra den kraftfulla satsningen på en helt ny lagerhantering.

- Lagersystemet gör det möjligt med en effektivare, mera arbetssnål hantering av gods. Fyra moment ska bli två. Vi frigör dessutom ytor som ska byggas om till kontor så snart vi kan se en tydligare konjunkturuppgång, säger Per Olsson.

Nästa år fyller Inseco 25 år. Företaget startades av Arne Thörnros och Kjell Halvarsson tillsammans. I dag är båda dessa borta, men Inseco är fortfarande ett familjeföretag, ägt av Ing-Marie Thörnros, med svärsonen Per Olsson som vd.

Insecos affärsidé är försäljning av fästanordningar (skruvar och muttrar) till industrin. Det är en verksamhet som omsätter 30 miljoner kronor.

 

Mer läsning

Annons