Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stormigt förhållande i rätten

För ett år sedan tvingade en nu 20-årig Söderhamnsman med sin flickvän på rena skräckfärden. Bilfärden gick i hastigheter uppemot 150 kilometer under vilken mannen slog och hotade kvinnan.

Annons

"Jag bara sprang och sprang..."

Så berättade en ung Söderhamnskvinna hur hon flytt för sitt liv från sin ursinnige pojkvän, en natt i maj 2009.

Händelsen var kulmen på några år av ett sporadiskt och stormigt förhållande.

I mars hade paret besökt en krog. Krogbesöket slutade med att 20-åringen slog sin flickvän och även en entrévärd som skulle avvisa honom.

Två månader senare tvingade 20-åringen, som var utom sig av svartsjuka, med henne på en skräckfärd under vilken hon blev slagen och hotad. Det slutade med att 20-åringen tryckte ned henne i bilens bagageutrymme och gjorde min av att stänga bakluckan.

Det blev ett känslofyllt möte i rätten, på onsdagen. Flickan grät och 20-åringen satt stundtals med ansiktet dolt i handen. Han mindes mycket lite av det som hänt, på grund av alkohol, svartsjuka och en "black out", men har erkänt allt: misshandel, olaga hot, olaga tvång, fyllkörningar och stöld. Under rättegången bad han både förra flickvännen och entrévärden om ursäkt.

Hudiksvalls tingsrätt dömde honom till skyddstillsyn kombinerad med vård, samt 100 timmars samhällstjänst. Han ska också betala skadestånd till flickan med 16 300 kronor.

Mer läsning

Annons