Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storfavorit i litet format

/
  • Agneta Mårtensson blev en av de första matgästerna på nya Kalles.
  • Efter två månaders renovering slog nya Kalles upp portarna.
  • Korv med bröd blev den första beställningen, sedan var det dags för den klassiska 150-grammaren.
  • Det är glädjen som gör jobbet. Goran Ali förbereder en klassisk 150-grammare.
  • Mohammed Palani och Goran Ali var nöjda med premiären.

I det gula huset intill ån lyser en röd öppet-skylt igen. Under fredagskvällen slog folkkära Kalles upp dörrarna på nytt.

Annons

Ett snabbt matstopp på väg till Söderhamnsteatern blir det för Agneta och Kenneth Mårtensson. Uppsalaborna beställer vant korv med pommes.

– Vi såg på Facebook att ni gjort om, det ser ju jättefint ut, säger Agneta Mårtensson och nickar mot köket.

Mohammed Palani ler stort medan han slår in beställningen. Det är premiärkväll för det nya, totalrenoverade gatuköket, och redan första timmen letar sig flera nyfikna matgäster till Hamngatans gula hak. Många minnen av Kalles har det blivit för Agneta Mårtenssson, som vuxit upp i Söderhamn.

– Förr hängde man här efter dansen. Då var det tunnbrödrulle med dill som gällde, berättar hon.

Mycket har förändrats, särskilt under de två senaste månadernas totalrenovering. Nu är kebab Söderhamnarnas absoluta favorit, i synnerhet på nattmenyn. Det är om kvällarna restaurangen tidigare dragit mest folk, något Mohammed Palani vill ändra på.

– Vi vill att det här ska bli lika mycket ett lunch- och middagsställe, och vill satsa på vardagserbjudanden, säger han.

Tillsammans med kollegan och delägaren Goran Ali vill han fortsätta servera klassiska 150-grammare, men också bredda med vegetariskt och glutenfritt.

– Konceptet är detsamma, men nu är vi snabbare, fräschare och bättre, säger Mohammed Palani.

Mer läsning

Annons