Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor succé för Mat och malt

/
  • Agnes Göransson och Erik Noréus åkte från Gävle för att gå på eventet.
  • Det osade ständigt från utomhusköket.
  • Gunn Eriksson, Jennie Henriksson och Ulrika Andersson ville smaka av allt som fanns på menyn.
  • Många hade letat sig till Vargen för att äta mat och dricka malt.
  • I tältet fanns baren där Brasstacks brewing companys öl kunde köpas.
  • Kocken Jesper Hagström hade fullt upp under dagen. Oxkinden var poulärast och tog slut innan kvällen gjorde det.
  • Birgitta Lindahl och Henrik Andersson letade igenom vinylskivorna för att önska en låt.
  • Erik Eriksson och Erik Sundqvist är två av tre grundare till ölföretaget.

Eventet Mat och malt blev en succé större än arrangörerna vågat hoppas på. Redan under första dagen sålde en maträtt slut och en lång kö bildades utanför en fullsatt innergård.

Annons

Utanför bygdegården Vargen i Söderhamn ringlar kön långt ut på gatan. På innergården ryms 100 personer som äter mat och dricker öl. Eventet är ett koncept där mikrobryggeriet Brasstacks brewing company och kocken Jesper Hagström bjuder in till mat och malt.

De som kom först hann prova den populära oxkinden innan den tog slut. Det gjorde inte Gunn Eriksson, Jennie Henriksson och Ulrika Andersson som sitter på gräset. De har beställt sina första öl och väntar på att få sin mat, anklår och gulärtsfalafel.

– Det är kul att det händer något lite annorlunda här, säger Ulrika Andersson.

– Det är så himla kul att det kom så mycket folk, säger Gunn Eriksson.

Gunn Eriksson arbetar på Vargen och har varit i kontakt med arrangörerna sedan de sökte tillstånd för eventet i februari.

– Det är så roligt, jag är så himla glad för deras skull, säger Gunn Eriksson.

I mitten av innergården står kockarna och lagar till maten. Bredvid står Anton Gavell och spelar musik med gamla vinylskivor.

– Det är en riktig succé, jag tror att vi håller på att sälja slut på allt redan, säger han.

Ett stort tält reser sig över asfalten med fullsatta långbord av ätande gäster. De som inte fick plats har gett sig ut på gräset för att njuta av eventet.

Under ett stort träd har Agnes Göransson och Erik Noréus tagit plats med en popcornpåse i väntan på maten.

– Man måste ju passa på när de får till en sådan här grej, säger Erik Noréus.

– Det känns som att det är ganska unikt. Det är hur roligt som helst och det är en jättemysig stämning här, säger Agnes Göransson.

Mer läsning

Annons