Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stolta söderhamnare inledde återvändardagarna

/
  • Daniel Jonsson ser fram emot en stundande semesterresa till Italien. För Vadim Arkhipkin väntar bandyträning i Ryssland i juli.
  • Tillförordnade kultur- och fritidschefen Nisse Bohman vill med idrottstipendierna visa att man från kommunens sida uppskattar alla idéella krafter inom föreningslivet.
  • Bordtennisspelaren Jens Lundquist, en av alla glada stipendiater.

På fredagen vid tolv-tiden invigdes de 26:e Återvändardagarna. Höjdpunkten var utdelningen av årets idrottsstipendier.

Annons

Igår strax före klockan tolv samlades människor i alla åldrar runt Tribunen på gågatan. Med eller utan en svalkande glass i handen lyssnade man på fanfarer, invigningstal och ett litet inspirerande tacktal av Årets söderhamnare Anders Persson

– Det är något med hälsingekynnet som är unikt, sade han, innan mikrofonen lämnades över till kultur- och fritidschefen Nisse Bohman som delade ut kommunens idrottsstipendier.

När bandyspelarna Vadim Arkhipkin, som vanligtvis spelar i ryska landslaget, och Daniel Jonsson kom upp på scenen försökte han trigga igång dem mot varandra, genom att påminna dem om den VM-semifinalen som Sverige förlorade. Ryssland tog senare hem världsmästartiteln.

- Men jag har två guld sen tidigare, så jag är värst ändå, kommenterade Daniel Jonsson och visade prov på sin vinnarskalle.

- Det är alltid lika kul att vinna, det är ju därför man håller på.

Nisse Bohman säger att syftet med stipendierna är att visa uppskattning gentemot det starka engagemang och alla ideella krafter som finns inom föreningslivet. Han tycker det är fantastiskt att en så liten stad som Söderhamn kan få fram så många duktiga idrottare och hoppas att det ska få fortsätta vara så.

– Gud förbjude att det inte står någon på den här scenen nästa år, säger han.

Mer läsning

Annons